Blues za mrtvé
Blues za mrtvé
Spousta rakví
nesetřených slz
a nářků…
tu poslední flašku
Hennessy dopít už
zřejmě nestihnem
předtím než
se podívám
osudu do tváře
a navěky mě ukolébá
závěrečná znělka, rekviem
poněvadž cítím, že
mé srdce je značně ochablé
konečná epizoda mého
života nastane, znenadání
až budu zpytovat
své svědomí a
bez přestání začnu
prosit o smilování
nad mou maličkostí
skutky a slovy
co jsem vyřkl…
nechť mé vědomí
odnesou proudy Nilu
po výdechu posledním
potřete mě myrhou
všichni ať s pláčem
politují mé torzo bezvládné
a nechte tóny znít
zlehka ať začne hrát…
blues za mrtvé
Publikoval(a):
Makaveli, 28.12.2018