Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Na housle hrál

**Na housle hrál

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: hrál a hrál.. :-)

~~~~~~~
Líbezně na housle
houslista hrál
i veliký mrzout
ten by se usmíval,
ta jeho melodie
jak na křídlech letí
sám anděl pomalu
svůj dech ztratí.
Křišťálové krůpěje
z čela mu stékají
asi jak z rampouchů
co s jarem roztají,
každým tónem
co na housle hrál
ten jeden neznámý
prý houslový král.

Jeden ten křišťál
mu ve vlasech
zůstal
další se hned
k němu přidaly
královskou korunu
na černých vlasech
mu dělaly.
S korunou z křišťálu
jakou má král
v ruce měl smyčec
ze zlata
je přece houslový král
tak dál jen hrál
smyčec po strunách
kouzelně tancoval.

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 26.12.2018
Přečteno (65x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, gogol

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 15:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti