Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

CESTOU NECESTOU

CESTOU NECESTOU

Brazzillka Básně » o Životě

Anotace: O lidech a o cestě, kterou se vydat!

Těch lidí dennodenně co chodí okolo mě,
tolika duší, tolika zmatku co na světě je,

každý jsme jiný, přesto splýváme v jedno,
někdo je na vrcholu, někdo padl až na dno,

někdo se směje, někdo pláče, někdo jen tiše trpí,
někdy se najdou dva a někdy se sobě ztratí,

známe přátelství, lásku a máme spoustu známostí,
třeba jsme prokletí, máme štěstí, máme i neštěstí,

ne každý chápe život zcela správně,
někdo by prodal duši ďáblu i levně,

každý jsme jiný, rozdílné duše v nás dřímou,
ne každý jdeme životem cestou hladkou a přímou,

nemůže to být přeci tak snadné,
ne každému tato doba a tento svět padne,

můžeme to vzdát na začátku, v půli nebo u konce,
nebo bojovat a možná vyhrát a uslyšet slavnostní zvonce,

na výběr má každý z nás,
držíme svůj osud v rukách svých,
okolo nás se dá najít mnoho krás,
i když jsme spáchali a pácháme hřích,

není bible jako bible, každý je autorem sám,
příběhu, kde třeba hrála roli láska jako trám,

nemůžeme všichni jít tím správným směrem,
někteří , se celý život s něčím perem,

jednou je hůř a jednou zas líp,
přesto se musíme naučit sebe rádi mít,

pak se odpuštění stává mnohem snadnější,
a dny, rána a noci se stávají o mnoho krásnější,

všechno je o lásce, brát, dávat a mít ji v sobě,
nebát se a postavit se tak každé době,

na to je síly potřeba,
nejtěžší je boj sám se sebou,
na to pomoci od lidí netřeba,
každý na to přijde a ne jen jednou,

je důležité kupředu jít,
snít, milovat, toužit a naučit se naplno žít,

ne každý to zatím ví,
můžeme být vzhůru, probouzet se a někdo ještě spí,

ale život i tak smysl má, stojí za to,
abychom to pocítili, nevzdávejme se právě proto,

pro ten moment kdy se duše probouzí,
a svobodu a milost tak ze zajetí vysoudí,

je to výhra nad všechny výhry světa,
a může to trvat hodiny, dny, roky nebo léta,

nedá se to urychlit, všechno má mít svůj čas,
vědět to bude každý , až se mu ozve vnitřní hlas,

že právě teď je ta správná doba procitnout,
a na začátku své správné cesty se ocitnout,

jít a milovat,
lásku přijímat, dávat a přestat svých činů litovat,

nevracet se zpět a vyčítat si co bylo,
netruchlit nad tím, že se nestalo, co se stát mělo,

vždyť stát se má co stane se,
a všechno to špatné sebou čas odnese,

není se čeho bát, život je spravedlivý a krásný,
a proto musí být k nám přísný,

abychom, si ho naučili vážit,
a naplno, šťastni a správně ho dokázali prožít,

je to jen otázkou času,
nalézt v sobě klidu a míru,
uvidět tu pravou krásu,
a v lásce objevit, tu pravou, jedinou víru!!!!
Publikoval(a): Brazzillka, 23.12.2018
Přečteno (193x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Polux Troy, Bezhlavý rytíř, děda včela, Lindos, gogol, Klarineb

Spodek

Stránka generována 1.5.2024 23:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti