Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Ojíněné

**Ojíněné

Květka Š. Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: ..trochu už zimní,trochu mrazivá,trochu předvánoční..

~
~~~~~~
Poslední list
ze stromu padá
podzim už to vzdal
na nohy teď každý
papuče si vzal,
dnes stromy místo listí
bílé jíní zdobí
komu mrzne nos a uši
ten se trochu zlobí.

Bílá paní zima
ta vystrkuje drápky
my se doma u kamen
koukneme do pohádky,
horký čaj v hrnečku
nám zahřeje ruce
díváme se z okna
a venku?
Chumelí už do ulice.

Brzy tam stojí sněhuláci
každý drží koště
a pohlednice s přáním
jsou ještě na poště.
To potom voní cukroví
jedličky,smrčky,
borovice
na okno nám zaťukají
po roce
v bílém šatu vánoce...

~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 21.12.2018
Přečteno (176x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Lindos, děda včela, gogol, Mirastus, Bukowski jun.

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti