Zimní slunovrat č. 2
Zimní slunovrat č. 2
Anotace: Dnes oficiálně zavládne astrologická zima...
Zimní mrazivé ráno
v mlze tiše přešlapuje
perutě havranů planou
sivým šerosvitem jinotaje
tonu ve tvých očích smutná
jsi mi blízko a přesto tak daleko
jinovatka na trávě i stromech doutná
projít zimní krajinou se mnou pojď
hvězdy na nebi vyměnily šaty za zlaté
Advent dosahuje tepem svého vrcholu
hodiny tikají něžně políbené slunovratem
svit Betlémské hvězdy dosahuje až někam k obzoru
unavená příroda se ke spánku ukládá
noc roztáhne naposled svá dlouhá křídla
v duši mi rezonuje melancholická nálada
v tichu mě konejší Tvá náruč vlídná
nejdelší noci, Tvá moc dnes ráno pomine
dny se budou dloužit a moc světla se všude kolem rozvine...
Publikoval(a):
Klarineb, 21.12.2018