Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**U kapličky

**U kapličky

Květka Š. Básně » o Lidech

Anotace: ---(*o*)---

U kapličky
+-+-+-+-+-+-+-+
Déšť jako slzy
dnes stéká po listí
té vrbě smuteční
u kapličky
i ty dvě kmotry
slzu jen uroní
u křížku
zapálí nové svíčky.
A potom,
jednou za týden
dají čerstvou kytičku
opráší křížek,
pod vrbu sednou si
na lavičku
dvojhlasně modlí se
"otčenášek".

Lem sukní déšť
trochu jim smáčí
vlhnou ty fěrtůšky
i šátky na hlavách,
ach vy dvě kmotry,
večer se blíží
doma už o vás
jistě mají strach.
Ještě se kmotřičky
pokřižují
a "spánembohem"
od kapličky jdou
pršet už přestalo,
na mou duši,
teď na horký čaj
navzájem se kmotry zvou.
U jedné sedí,
čaj s rumem popíjí
za chvíli začaly
u stolu dřímat,
ta co je doma
to má dobrý.

A co tu druhou?
Nebudou ji třeba hledat?
Nebojte,nebudou,
najdou ji hned
posadí
na trakař
a můžou pomalu
k domovu
jet.

~~~~~~*
Publikoval(a): Květka Š., 19.12.2018
Přečteno (64x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti