**Prý raději kočičí~
**Prý raději kočičí~
Anotace: .já chci už..(*o*)...
~~~~~~~
Prší ,vítr fouká
rozcuchá mi vlasy
to ale dnes máme
psí počasí,
z hlavy čepici
i klobouk shodí.
Copak se mu to
k něčemu hodí?
Kdo nemá deštník
má mokré uši
protože celý den
jen prší a prší,
teď ještě chumelí
a vítr fičí
mně z toho všeho
už slzí oči.
Proč se tomu říká
psí počasí?
Vždyť nemá zuby
ani vousy
neštěká,nevrčí,
neškrábe,nekouše,
jen klobouky
si shodí do louže.
Kdyby bylo počasí
raději kočičí
při kterém
ani větříček nefičí,
kočičí počasí
ale nikdy není,
je někdy sychravé
a to se prý i čerti žení.
~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 13.12.2018