Mrazivá
Mrazivá
Ledová srdce vyzvání
v korunách bosých javorů
a k ospalému obzoru
oblaka k spánku zahání
Třpytivé prsty z křišťálu
už chladná zima vzpíná
a na vrbovou píšťalu
hraje už Meluzína
Ledová srdce pukají
a paní Zimě zvoní
hlas rozletí se po kraji
a svět se před ní skloní…
Publikoval(a):
glacier, 5.12.2018