Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Skleněný dům

Skleněný dům

Marie Bernadeta Básně » Smutné

Anotace: A kdybych byla slepá, z oken toho domu nic bych neviděla.

Skleněný dům

Uprostřed přírody, mezi stromy,
kde ptáci v noci loví,
v údolí tichém leží,
sním o něm celé roky
a v myšlenkách se do něj skrývám
a oplakávám chvíle,
v nichž musela jsem
slýchat věty nesmyslné.

A kdybych byla slepá,
z oken toho domu nic bych neviděla.
A kdybych byla hluchá,
nic za okny bych neslyšela.
Přebývám v domě průsvitném
a nerozeznám noc a den.

Neboť už slunce nevychází z mraků,
je čas smutných dní ,
vrány krákorají ve svém fraku,
dům skleněný mi odemkni,
Ty, jenž při mně stojíš
v každém dni!

Chci zůstat v tichu svého domu,
však neskryju se před tím zlem,
co kolem obchází
a každou noc se připlazí,
neboť jsem nezemřela, živá jsem.
http://mariebernadeta.blog.cz/1811/skleneny-dum
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 30.11.2018
Přečteno (182x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Adminak

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 07:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti