Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Loďka

Loďka

Hawkeye Básně » o Lásce

Anotace: alegorie

Vztah je loďka a dvě pádla
kterým lidská ruka vládla,
každý má to jedno své
vztah je o dvou, proto dvě.

Když zabírá jenom jeden
do otočky vztah je veden
lodička se točí v kruzích,
vztah začne se topit v dluzích.

Jeden dává víc než druhý
proto v citech vzniknou dluhy,
Spraví tohle pádlování,
dlužníkovo odhodlání?

Slova: zlepším, dám ti víc,
nepřinesou vůbec nic,
jsou to sliby, možná sny
co vám loďku odnesly.

Břeh ti zmizel v mlze,dáli,
od pádla tě dlaně pálí,
už nechytneš správný směr,
navíc loď je plná děr.

Víc už nemá smysl psát,
pokud nechceš pravdu znát,
co vám tahle plavba vzala
ponorka se z loďky stala.
Publikoval(a): Hawkeye, 22.2.2011
Přečteno (316x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Evenzelin, Rezervé, koala-pancake, donne, paranoya

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 22:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti