Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

ŠLECHTICKÝ CIT

ŠLECHTICKÝ CIT

ZDE JE MÁ JEDNA Z DALŠÍCH MÝCH BÁSNÍ O LÁSCE
ŠLECHTICKÝ CIT
VĚNOVÁNO MÉMU NEJDRAŽŠÍMU MUŽI PETROVI

Ten cit mě vpravdě šlechtický
přivolal mi muže,
jehož býti navždycky
mne provázela růže.

A k růži věrný drahokam
dvě spojil srdce šťastná,
já šlechtický Cit prožívám,
toť věc je víc než jasná!

Na ženichově odění
květ růže rudé tkvící
k radostnému vzrušení
Láskou zvábil lvici.

Lvice - oči hluboké,
překrutého Citu,
jež skutečné staly se
za toho úsvitu.

Duše řvoucí přeprudce, tu ženichovo Jméno
vyslovila toužebně vprostřed blaha všeho.

Dvě srdce v Lásku pohroužil
ten odvěkých slibů Slib,
jež k doznání se vyslovil,
že touží se již vzít,
jež pro Lásku ve snách hynuli
a ožívali opět,
v jedno tělo pak splynuli
a zrodil se jejich svět.

Rytíř Lásky šlechetný
si paní svou už béře,
tu začal život hodnotný,
před nimi nové dveře.

Tak vdala se princezna, královna Lásky, Lvice
s rytířem Lásky šlechtické, jež jde až za hranice.
Přečteno (114x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Lindos, Gaia.

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti