Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Temní se

**Temní se

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ===(*O*)===

~Temní se~

Obloha se temní
slunce zapadá
za chvíli se do tmy
ponoří zahrada,
ta,kde žijí víly
tam ty růže kvetou
a šikovné víly
věnečky z nich pletou.
Pak na plaňky plotu
věnečky víly daly
ty při měsíčním svitu
třpytit se začaly.

Za šera kolem zahrady
milenci chodili
pod růžovým třpytem
si lásku vyznali.
Každé slovo o lásce
je nad všechny sliby
a pro milence neplatí
už žádné „kdyby“.
Milá i ten milý
dostanou vílí věneček
jako poklad chraňte
každý lísteček.

Pod polštář si lístek
milé děvče schovej
to,až někdy k slzám
v lásce bude „ouvej“.
I tvé sny pak budou
jak včelí med sladké
s ránem se rozplynou
tvé myšlenky smutné.
Milenci se rádi mají
čím dál tím víc
je to však jen sen.
Co dál k tomu říct?

No nic,
jen hledat vílí zahradu
s tím plotem co září
pak se spolu posadit
třeba do těch růží…
_____
Publikoval(a): Květka Š., 18.11.2018
Přečteno (88x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 06:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti