Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Ne vše co se třpytí je zlato

Ne vše co se třpytí je zlato

Roleslav Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Možná píseň https://youtu.be/a7OBwYA1RIA

Jsi mladá, plná ideálu.
má o tebe zájem plno králů.
po dvaceti letech znovu sníš
rozběhnout se do světa teď už smíš.
však lásko jsi najivní,
né všechno je tu ústavní
né každý Václav byl svatý
ne vše co se třpytí je zlatý

Už se chystá smečka hladových vlků.
zapletou se do tvých vlasů
ti co už jednou rdousili
jen k tomu mají posily
na hlavu daj jim svatozář
na obrazy do škol jejich tvář
zas můžem směle řvát
„Miloše do koše”
u srdce nás to bude hřát

Díváš se do zrcadla pravdy
dvacet let tu zase jenom kradli
pobledlá už je tvoje tvář
radost má tu už jenom lhář
pravda se nenosí
láska se jen dusí
lež ve všech příbězích
nenávist vítězí
Publikoval(a): Roleslav, 6.11.2018
Přečteno (154x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., slunečnice69, děda včela, Makaveli, gogol

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 00:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti