Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pověry

Pověry

baruša Básně » o Životě

Anotace: Písnička

Toulám se krajinou,
vítr mi čechrá vlasy
a tulák s kytarou
zpívá o počasí,
a stará cigánka
do toho vrtí boky,
a já k ní utíkám
aby mi četla z ruky.

Co mě čeká a nemine,
chci vědět jémine,
koho potkám,
jestli se ztratím,
kam dojdu, kdy se vrátím.

Když mi nic neřekne
otevřu si snář,
nebo se zeptám karet
vždyž mě dobře znáš.
Beru si noviny,
čtu si horoskop,
házím si korunou
až orel řekne stop.

Co mě čeká a nemine,
chci vědět jémine,
koho potkám,
jestli se ztratím,
kam dojdu, kdy se vrátím.


Rychle s tím přestaň
říká mi mé já,
jenom Bůh na nebi
všechno ví a zná.
Vesmír má na dlani
s ním se neztratíš,
atˇ už je bílý den
nebo v noci spíš.

Co tě čeká a nemine,
nechtěj vědět jémine,
každý den má svého dost,
odevzde i minulost.
Publikoval(a): baruša, 5.11.2018
Přečteno (51x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Gaia., Klarineb, slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti