Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VYHASLÝ CIT A LÁSKA

VYHASLÝ CIT A LÁSKA

Brazzillka Básně » o Lásce

Anotace: když ve mě láska a všechen cit k tobě vyhasl!

Nejsem ta, za kterou bys mě mít chtěl,
nejsem ta, která bude s tebou,
kdyby proti tobě celý svět šel,

já už nic necítím, jen pusto prázdno,
ani žádná lítost, když to v tobě umře,
ten pocit, znáš to?

nejsem ta, která nám nebo sobě bude lhát,
ani přetvářka mi není blízká,
ani si nebudu na zamilovanou hrát,
když tě nemohu cítit už ani zblízka,

když to přestanu cítit, už se to nikdy nespraví,
žádné činy, slova a gesta, není nic co to napraví,

tím, že se už nějaký ten pátek znám,
nebudu nikdy tobě, sobě ani světu lhát,

možná, že to ve mě zahoří a splane,
ale nezaručuji ti, že to neuhasne, ani vám další pane,

nemohu nikomu jistotu dát,
když ani já si sebou jistá nejsem a ani nemusím,
proto pochopím když se mě budeš bát,
ale to nezjistím pokud to znovu a znovu nezkusím,

sama sebou ale zůstávám napořád,
hrdost ve mě je a bude stále a pořád,

a proto, už sama pokračovat chci a budu,
jedno je jasný, že můj život postrádá nudu,

ani semnou to není tak snadné,
ani nebylo, když vzpomenu na časy dávné,

mít se ráda a vážit si sebe nikdy nepřestanu,
nedal si mi důvod ať s tebou v dobrém i zlém zůstanu,

už k tobě ani špetku lásky necítím,
já se tě teď doopravdy štítím,

už chci jen, ať odejdeš co nejdál ode mě,
nic společného už s tebou nechci mít,
tak to chodí, že pravda někdy krutá je,
chci opět sama v klidu podle sebe žít,

třeba mě vidíš zlou, chladnou a necitelnou,
ale jsem ta, co měla srdce a duši párkrát zlomenou,
jsem ženou citlivou a zranitelnou,
co by chtěla najít prince, co vedle něho
zažije tu chvíli dojemnou,

zatím se mi nezdařilo, přesto neztrácím víru,
mám v sobě všechnu světa sílu,

až do konce svého dojdu šťastná a sama sebou,
ale už bez tebe, byla to chyba nás obou,

tak se na mě třeba i zlob, třeba mě nenáviď,
můžeš mě proklínat, můžeš i litovat našeho setkání,
nezapomeň, že ta zášť v tobě tě může časem i udávit,
jsme strůjci svého osudu, i odrazem svého konání,

proto se s tebou loučím a nelituji,
ale upřímně ti říkám, že už tě nemiluji,

nikdy jsem ti neslíbila na věky věků lásku,
ani že tě budu do smrti milovat,
nejsi ten, kterému bych darovala jedinou vrásku,
a chtěla mu na dlaních srdce své darovat!
Publikoval(a): Brazzillka, 5.11.2018
Přečteno (105x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Gaia., Lipová, Lindos, Klarineb, DDousa, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti