Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dnešek

Dnešek

Dnešek je zaplaven záští
pln arogance a
nesplněných snů
provlhlý slzami z
nedostatku lásky
tak marně hledám, přesto
nenacházím… kýžený
prostor k nádechu

a všude kolem
je to jeden velký
temný stín neboť často
cítím tlak, něco
tlačí na mou hruď

to pomalu se do
mě vkrádá splín
při pocitu jako na márách
když čekám na svou smrt

proto mám dnešek zapsaný
v diáři jako den, kdy
nebyl slyšet žádný
srdceryvný smích,
ale pouze dětský pláč

kvetoucí růže
chvátí náhlý sten a křeč
neboť dobře ví, že
dnešek nikdy nebyl náš

generace se mění
a je trpké sledovat
ty sklíčené výrazy
v lidské tváři

to co bylo dávno není
když zčistajasna ztichli
ti, co se tehdáž ještě
vroucně smáli… dnešku,
jenž si vzduchem plyne
bez slitování
Publikoval(a): Makaveli, 3.11.2018
Přečteno (147x)
Tipy (18) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Roleslav, Klarineb, gogol, Jetonutné, Gaia., slunečnice69, Lipová, AmiCZ, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 09:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti