Kapka krve
Kapka krve
Anotace: úvaha v rýmech co mě napadly při cestě domů... no snad se bude líbit.
Čistý list papíru,
nepopsaná stránka,
nová dýka na míru,
přiostřená hranka.
Ostří jak žiletka,
jen malý dotek,
na listu je krve kapka,
co probouzí smutek.
V kapce se odráží,
vzpomínka každá,
mé srdce na stráži,
všechny je hlídá.
Srdce, hlídač pečlivý,
ten nikdy neodpočívá,
ne vždy je ale střízlivý,
zvlášt když láskou bláznívá.
Láska zvláštní chemie,
co pomate nám smysly,
někdy si z pekla přijde,
jindy nám ji andělé snesli.
Andělé či pekelník?
smutek či radost?
kam nás veze ten koník,
bezejména život.
Publikoval(a):
only-me, 21.2.2011