Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dialog

Dialog

DDousa Básně » o Lidech

Anotace: Moudrý stařec a raněný mladík.

A jak vůbec žiješ? Otázal se starý pán.
Jak žiji? Přežívám.

Tak mladý, plný elánu, to nelze jenom přežívat.
To by jsi se divil! Zkus se pořádně podívat.
Mladý, krásný, bez starostí, tak pověz, co je špatně?
To je jen a pouze iluze, všechno vidím matně.
A jaký jest k tomu důvod? Skolila tě nemoc?
Nemoc duše mé, sám si musím pomoct.
Srdce bylo zlomeno? Důvěra již zmizela?
To by jsi ty nepochopil, nebudu se svěřovat!
Však nabízím ti pomoc, možná i rozhřešení.
Nech mě být, ty starý muži! Nemáš ani tušení.

Když budeš tak uzavřený, můžeš vinit pouze sebe,
a od potřebných odpovědí tě tvá blbost svede.
Vidím, nemáš odpovědi na tvé tupé chování,
svou temnou vůli musíš převést ve skutečné konání.
Jinak to jak jsi, tak zůstaneš na vždy.
Nebudeš míti,
právo žíti,
ztracen na vždy.
Publikoval(a): DDousa, 31.10.2018
Přečteno (88x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Mirastus, Lipová, děda včela, Makaveli

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti