Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Knoflíky

**Knoflíky

Květka Š. Básně » Říkanky

Anotace: a z lopuchu~chu,chu,chu

~~~~~~~~~~
Z lopuchu si natrháme
bambulky pichlavé
a ty drží na svetru
pevně jako přišité.
Nějakou tu bambulku
kluk po kočce hodí,
ty ji na kožíšku drží
kočka jako šašek chodí.
Cha,cha,cha,
kdo se kočce chechtá?
Nikdo.
To jedna myš
tu druhou lechtá.

Kočička si vydrbe
bambuličku z kožichu
a už se vyhýbá
zelenému lopuchu.
Potom se zastaví,
mňau,tak to nenechám
já brzy toho kluka
určitě polekám.
A proto si pozvala
kočky a kocoury z okolí
aby přišli příští týden,
nejlépe v neděli.

Kluka pak proženou
kolem těch lopuchů
má je všude i ve vlasech
vůbec mu není do smíchu.
Tak se už na kluka nezlob
strakatá kočičko,
podívej jak se usmívá
z oblohy sluníčko.

Mňau,já se nezlobím
a s tím klukem
hned se udobřím…
~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 21.10.2018
Přečteno (139x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 09:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti