Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Touha

Touha

Jan Čáp Básně » o Lásce

Anotace: Máme daný cíl (omezení). Oba s ním souhlasíme. Ale bojujeme sami se sebou, abychom ty hranice nepřekročili. Hlavně ne v myšlenkách, které pak utváří naše očekávání.

Každý týden k odpočinku
dopis zaklepá.
Zarmoutí mě na chvilinku,
mysl polechtá.

Přihlásí se, že je pánem.
Mravnost ukrývá.
Mojí hlavou dokola
však jiná touha pobíhá.

Laškuji s ní v představách,
tancem uhýbá.
Vím že v jejím doteku,
smrt se ukrývá.

Honí mě. Já utíkám ji,
tak ji vylekám.
Obrátím se, běžím za ní,
za závoj ji zatahám.

Pak máchne po mě… …uskočím.
Jen těsně mou tvář mine.
Pak na čele se orosím.
Má touha strachem zhyne.
Publikoval(a): Jan Čáp, 8.10.2018
Přečteno (190x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Quigleika, Makaveli, a1ička, Lindos, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti