Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mrtví básníci

Mrtví básníci

Kolik básní ještě složím
než se k mrtvým básníkům
navždy složím ve svém hrobě
obklopen trny růží, v srdci chlad
zapomenou na mě, budou se ptát?

Kdo byl ten, jenž moknul v dešti
ten co slepě věřil na proroctví
neboť co má se stát se stejně stane
proto vložte pero do mé
dlaně… in memoriam

to osud si hrál, s mým tělem i vědomím
konečně už vím jaká síla hýbe stromovím
ta, jenž vezme mou duši a odnese ji na
druhý břeh, ale pouze na chvíli…

proto asi jen mrtví básníci ví,
jak skutečně líbá múza
když pár posledních kapek
deště dopadne drze na okap…

a snad nebudu lhát, že mrtví básníci
jenž zapomenuti v cyklu času
už se nemusí bát o skleničku
dobře vychlazené Hennessy
skrz kontroverzi svých
veršů někteří našli přístřeší

když současná generace ztrácí talent
renesance se nekoná…
omluvte prosím můj namyšlený slovník
samozvaného novodobého básníka
Publikoval(a): Makaveli, 6.10.2018
Přečteno (185x)
Tipy (21) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Roleslav, Valentin Pontifex, Psavec, slunečnice69, Marcone, Lipová, Gaia., děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 07:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti