**Ňufáčkování
**Ňufáčkování
Anotace: o rodince zajíců...a jedné lásce...
~~~~~~~
Dnes půjdu za tebou
má milá polem,
povídá zajíček
a honem,honem
přeběhne v rychlosti
to pole zorané
snad si tím běháním
nožičku nezláme.
Ta jeho milá
ta celý den čekala
každého zvuku
trochu se lekala
na zadní si stoupne
a do dálky hledí
že nemá brejle
tak nic nevidí.
Za chvíli zaslechla
zaječí dupání
a jenom zahlédla
jak někdo uhání,
jen trošku se lekla
a tak se skrčí,
já jsem tvůj ušáček,
teď někdo křičí.
Pak mlaskne pusinka
na její čumáček
a už ji objímá
zaječí miláček.
Potom si zalezou
do stohu slámy
a tam se celý den
ňuf,ňuf,ňufáčkovali.
A teď?
Chystají pelíšek
pro svoje zajíčky
tím končí pohádka.
Dobrou noc.
~~~D~Ě~T~I~Č~K~Y~~~
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Publikoval(a):
Květka Š., 28.9.2018