Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Až se budeš loučit s příšeřím

Až se budeš loučit s příšeřím

Až se budeš loučit s příšeřím
trochu vzpomínek mi pošli naproti
bolavé tlapky mých snů
už dál nemůžou.

A zatímco se budeš dívat
jak se důvěrnost hmotní
v mém polospánku jsi knihovník
a já jsem hřbet každé z tvých knih.

jsem medvídě
jsem vědma
jsem bezvěrec křižující nebesa
jsem modrý kouř na továrnou
jsem ty a ty jsi ty
my dva jsme ty

Ale dotek není dar
jsou to malé penízky
které jsi bůhvíkde poztrácel
a najít je neumíš.

Až se budeš loučit s příšeřím
a mračna těžká jako peřina
ti dovolí se ohlédnout
v tvých snech znovu jsem.

jsem tramvaj
jsem chocholatý ptáček na okapu
jsem barevná výloha uzenářství
jsem imaginace
jsem měděný drátek
na který navlékáš korálky

Jsi všechno co já nejsem
a toužím být.
Publikoval(a): Lugilla, 26.9.2018
Přečteno (142x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marcone, Jikra, glacier, Gaia., Makaveli, Klarineb, Mirastus, gogol, Kněžka, Lindos

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti