Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Antiutopie

Antiutopie

DDousa Básně » o Životě

Anotace: Jedna o životě.

Byly časy, kdy jsem se nemohl smát,
nebyl dům, bylo vězení.
Byl jsem v řetězech, byl jsem ťat,
žádný den nebyl posvícením.

Padaly majáky, hasili se ohně,
vlci v převlecích beránčích.
Prázdné duše v prázdném domě,
a já se jen topil v lahvích.

Vrah býval moralistou,
matka syna zabila.
Hrad byl zdoben diktátorovou bystou,
lůza s úžasem hleděla.

Takový byl tento svět,
když musel jsi se dívat,
jak nebylo svobody, nevykvetl květ,
a ty jsi mohl jenom snívat.
Publikoval(a): DDousa, 25.9.2018
Přečteno (85x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, Lindos, gogol, Remy M. Manniac, Kněžka

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti