Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Král

Král

Hodina odbývá, postava krále zvedá se slavnostně,
můj milý příteli, nechť ti sama poví, proč nese se honosně,
ale neodpoví a tvoje okovy semknou se více,
neskonalá touha, už je z ní jen šmouha, zhasne jako svíce.

Postava krále, nese se stále, hledí na poddané,
musí ho vzývat, prsteny líbat, všichni občané,
a kdo tak neučiní, tak spatří svatyni, nebude ušetřen,
postava katova, si tě zavolá, bude s tebou ámen.

Postava krále, spadla náhle, nikdo neměl tušení,
proč na zem pad, tento had, případ bez vyřešení,
a náhle poddaní, nejsou naštvaní, začínají se radovat,
už tu není, žádné mučení, visí hlava králova.

Dav se tázal, co přijde dál, otázka zákeřná,
poddaní, ať rozhodnou sami, když už není král,
svoboda, našeho národa, poslední fáze,
zlý pán, už dotlachal, své otupělé fráze.
Publikoval(a): DDousa, 20.9.2018
Přečteno (175x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Vlass

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti