Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

O LÁSCE NEPODMÍNĚNÉ!

O LÁSCE NEPODMÍNĚNÉ!

Brazzillka Básně » o Lásce

Anotace: Název hovoří za vše!

Láska, jak jí dát slovy pravou tvář,
jak pojmenovat v duši tu zlatou zář,

jak prostou, čistou a nevinnou ji znám,
takovou co dá světlo všem tmám,

když probudí se, zem zachvěje se,

kolik hor, řek a oceánů přebrozeno jest,
v pravdě její není a nikdy nehrála roli lest,

a že skutečnou jí znám i když nemám slov,
nesmrtelnost její ani na konci nemá žádný hrob,

to že cítit jsem mohla tu její sílu v nitru,
pokorně děkuji lásce v noci i v ranním jitru,

za to probuzení, za to nadechnutí, za to narození,
za to jediné a hluboké duše osvobození,

ať už byla či nebyla opětovaná,
zloba, nenávist a lež byla mnou poražená,

a že bolest a smutek nejsou jejím trestem,
že neuvěřím o ní těm falešným zvěstem,

nemusím vědět kdo jí první ve mě vzbudil,
nevzdám se jí v sobě, i kdyby mě celý svět soudil,

možná, že se spousty věcí změní při příchodu jejím,
i každý vyhraný boj ve víru jejich nezlomných nadějí,

to uvědomění pravdy, v čem tkví skutečná lidskost,
jako bych bez prosby a modlení dostlala za hříchy milost,

že bůh se vidět nedá, že se dá cítit,
že jen láska v nás ho dokáže procítit,

a že to je o té síle, síle bez hranic,
a to se nestává jen tak pro nic za nic,

každý kdo jsme zažili tu mocnost toho zázraku,
přežili jsme seskok bez pomoci padáku,

zažily jsme niterní rozkvět,
a pochopili co je to skutečně trpět,

vědomí že žádným koncem to nekončí,
že s láskou setkání se s námi nikdy neloučí,

a ani bolest, žal, smutek to v nás neschová,
ta láska všechnu tu krásu až v duši si uchová,

tohle nepřichází na mé či něčí zavolání,
za to nikoho nečeká žádné potrestání,

a i když se láska jako trest může zdát,
není krásnějšího citu, který si můžeme přát,

až smutek pomine, vzpomínky se změní,
odpuštění a vděčnost za to kdo jsme dnes je všechno světa jmění,

a to jak opět plni lásky jsme a dokážeme být,
to život ukázal jak a pro co stojí za to žít,

vědět kdo jsme a pochopit co nám pomohlo najít náš smysl,
láska nemá žádný zlý úmysl,

a i když se někdy může bolestivá a útrapná zdát,
vrátit jí krásu a důvod může zpátky každý z nás,

a třeba znovu a znovu budeme milovat,
a tak můžeme konat a ne lásku jen slibovat,

to díky ní lepšími jsme se mohli stát,
a sami sebe se naučili znát!

A i v samotě zůstat láskyplná,
vím, jaká moje láska byla a je smyslná!
Publikoval(a): Brazzillka, 10.9.2018
Přečteno (106x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Mirastus, gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 09:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti