Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Glanc

**Glanc

Květka Š. Básně » o Lidech

Anotace: a staré kroniky

~~~~~~~~~
Jeden kronikář co už léta píše
životní kroniku poslouchám tiše
jak na papír skřípe to brko husí
ještě se kapku seříznout musí.

Malou lahvičku inkoustem naplnil
za plnicí pero nic by neměnil,
vždyť kroniky se brkem jen psaly
a do dnešní doby glanc si zachovaly.

Ti písaři dávní krásné písmo měli
a na papír jakoby jen tak malovali
každičké písmeno ozdobila třeba
jen malá klička vlnka krucánek
nějaké písmenko mělo i copánek.

Starý kronikář má ruku pevnou
ta krásná písmena ta jenom kvetou.
Tak píše a psát bude dál a dál
až do doby kdy Bůh mu život vzal.

Ale ty listy papíru tak krásně psané
ty nám zůstanou navždycky
určitě zachované….
jako ty vzpomínky na kronikáře.

~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 28.8.2018
Přečteno (50x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Lindos, děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 23:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti