Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Som ľúbosť, Skoré rána

Som ľúbosť, Skoré rána

SOM ĽÚBOSŤ

Si môj raj, kríž, očistec.
Pijem ťa jak opilec
pohár po pohári.

Som pre teba vášne hrou
i keď prúdiš podo mnou.
I vášeň má lásku v tvári.

Si láska i neláska,
odpoveď i otázka,
hriech, svätosť, cnosť.

Ktosi?
Som ľúbosť.


SKORÉ RÁNA

Keď ma do seba vpustíš,
v prílive v odliv ústíš,
vo mne v ráno skoré
a v ľúbostnej vlne
vzdutej túžby splne
zmetieš ma jak mušľu
v rozbúrené more,
ja plný krásnej nehy
ľúbam priehlbne, brehy
v každom tvojom póre.

Ľúbim ťa a ľúbim
ľúbostné rána skoré.



Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 25.8.2018
Přečteno (80x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti