Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Společnice

Společnice

Já mám stálou společnici,
chodí ke mně každým dnem.
Čekám na ni se snídaní,
s večeří i s obědem.

Na mém starém gramofonu
pouštíme si tichý blues,
při tom občas rozlije mi
kávu z šálku na ubrus.

Přichází bez zaklepání
a pak rychle zuje se,
už je skoro jako doma
na té mojí adrese.

To, že přijde zítra zase,
je nezvratná jistota
Společnicí stálou mou je
totiž paní Samota.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 23.8.2018
Přečteno (320x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, Makaveli, děda včela, Remy M. Manniac, Mirastus, Lindos, slunečnice69, Marcone, gogol

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 11:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti