Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slova lásky, co nedělají vrásky

Slova lásky, co nedělají vrásky

Claire Tinkova Básně » o Lásce

Anotace: jak těžké je vyjádřit lásku a dát všechno, co člověk má v sázku

Modlím se za Tvou duši,
neb i při zločinu jí to sluší.
Sama nevím, proč hledám spásu,
když stěží věřím v nebeskou krásu.

Snad za vším stojí strach,
obyčejný pouliční vrah.
Potkáváš ho všude
a to je na tom nejvíc kruté.

Modlím se za Tebe,
aby jsi šel do nebe.
A když půjdeš do pekel,
cestu k světlu vyhledej.

Že není cesty zpět?
Až tak je krutý tenhle svět?
Všechno se dá zvrátit
i k lásce se lze nějak vrátit.

Modlím se za Tvou duši,
protože jí to vždycky sluší.
Tobě samotnému už možná zase tolik ne,
ale to nevadí, hlavně, že to sluší mně.

Jak by slova lásky
zněla bez nadsázky?
Jak by láska bez ironie zněla?
To bych sama jednou vědět chtěla.
A snad víc než chtěla, měla,
jako každý, kdo je živý,
jako každý, kdo zemřel,
aby ses zas jednou narodil
a upřímně milovat naučil.

Jak by láska zněla,
kdyby lidská duše chtěla?
Publikoval(a): Claire Tinkova, 13.8.2018
Přečteno (122x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Lindos, gogol, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 06:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti