strážnej anděl na malým křivým piedestalu
strážnej anděl na malým křivým piedestalu
po ránu mi slunce
klepe na okno
a kolem hlav lidí
snaží se uplíst svatozář
ač nikdo nehodil kamenem
a v koutě na ulici
vidím zase novou tvář
stále tam medituje
když se kolem vracím
do svý sluje
neuteču, nemám strach
je skromnej jako anděl
oči mu zvláštně hořej
a kolem koutků úst
se mu vrásky krásy tvořej
čeká tam
poslouchá
upřeně pozoruje
chvílema nedejchá
ten svět jen napínavej
před sebou malej stolek
na něm keramika
stovka křivejch andělů
s láskou dělanejch
kupte si jednoho
ale
cena je vysoká
- platí se dobrým slovem
Publikoval(a):
Michelle.Morrigan, 10.8.2018