Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Z mraků

**Z mraků

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: však ono naprší...

~~~~~~~~~
Z mraků se slunce kouká
jak vítr do paprsků fouká
slunci se však podaří
a pohladí nás po tváři.

Pak slunce uvidí ty kaluže
dobrá,vítr je sušit pomůže
napřed však slunce podívá se
co asi v kaluži zrcadlí se.

Kdejaký keř,strom,větvička
vlaštovka,vrabec i jiřička
jak potom uvidí mraku stín
tak zvolna končí se sušením.

Za chvíli černo,slunce už spí?
Ne,jen přes ty mraky nic nevidí
všechno se pod deštěm chvěje
protože jak z konve lije,lije.

Po letním dešti je brzy krásně
múzu hned napadají básně
ráda by z kapek měla i korále
nebojte,ty neztratí na bále.

Na pavučině dnes zůstaly
a tam jako démanty zářily
pavouk si do trávy zaleze rád
nechce tu krásu potrhat.

On ji chce na výstavu dát?
Ano. A moc rád.
Je to tak.

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 3.8.2018
Přečteno (61x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 16:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti