Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Srdcebol

Srdcebol

Dnes mě stařena navštívila ve snu
staré ruce teplé na mých zádech
a řekla mi, že pro mne přijde
řekla mi, že můžu být klidná
řekla mi, že zase půjdeme spolu.

Dnes mě stařena navštívila ve snu
a já jsem hrozně brečela
brečela jsem jako nikdy v životě
brečely moje kosti a moje srdce a moje plíce
a všechno vonělo šeříkem a mátou
a večer byl zase obšitý bílou třásní
a objímala jako někdo, kdo objímá málo
ale o to více pak tiskne.

Dnes mě stařena navštívila ve snu
a řekla mi, že půjdeme zase spolu
řekla mi, že trochu počkat tolik nebolí
řekla mi, že už mě to nemusí tak trápit
řekla mi, že půjdeme zase po Školské
řekla mi, že tak půjdeme už pořád
a že nikdy nedojdeme až k vlaku
řekla mi, že žádné vlaky už nikde nebudou, a

všechno bude
zase jako tehdy v galerii
v milionu a milionu galerií, kterými jsme prošly
prašné ticho
moje malé ruce
károvaná blůza a
pár cizokrajných mincí na krácení času.
Publikoval(a): Poutníček, 7.7.2018
Přečteno (60x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, gogol, Mirastus, Gaia.

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 15:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti