Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Neskoro je, Hľadám ťa

Neskoro je, Hľadám ťa

NESKORO JE

Neskoro je, prosím zhasni.
Prikry ma svojimi vlasmi,
noc je studená.
Mesiac visí nad topoľom,
hviezda nazerá oblokom
nemá, vzdialená.

Prilož čelo k môjmu čelu
primkni telo k môjmu telu,
srdce srdcu daj.
Prisadni ma ako včela
jarné okvetie imela.
Otvor mája raj.

Zadýchaj sa do hlboka,
vyroň slzu lásky z oka
z úst ľúbosti vzlyk.
Premeň modravú síňavu
v horúcu, žiarnu sĺňavu.
Buď môj vznik, zánik.

Van lístím stromov kolíše.
Mesiac stúpa k hviezde bližšie.
Pláva oblohou.
Ty odo mňa odklonená
si ako rieka bezbrehá
s ľadom pod nohou.



HĽADÁM ŤA

Hľadám ťa.
Kde si?
Viem, že si kdesi.
Doma či v zástupe?
Prešla si popri mne?
Možno.
Asi...
Aké máš vlasy, tvár, farbu očí?
Aká si?
Kto si?

Stretneme sa?
Ideme si v ústrety?
Ja tebe a mne ty?


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 30.6.2018
Přečteno (83x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lastra, Lipová, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti