Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pakobylka

Pakobylka

kopretina7777 Básně » o Přírodě

Anotace: Takové malé zvířátko z říše hmyzu

Chovám hmyz napodobující větvičku
malou pakobylečku
Pakobylka, malá živá větvička to je,
ona větévku napodobuje

Mám ráda svoji pakobylečku
mám samečka,budu pořizovat samičku

Je dovezena z pralesa,velkého pro ni lesa
Vlhko v něm je
ona však vněm žije
houpe se ve větru
jentak se kýve

Pije kapky vody
její tělo odolné je do nepohody

Baští listí dle výběru
jí jen ty vhodné jejímu tělu
ostružiní, maliní
mlaská si
to ona jí

Mládě je nymfička
nedospělá,tenoučká
A až vyroste
vždyď ona z kůže svléká se
a vznikne větší tělo
co vyrůst chtělo

V pralese si jen tak ve své hmyzí říši žije
snad dobře jí je
Publikoval(a): kopretina7777, 26.6.2018
Přečteno (64x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: baruša, C.I.F

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 13:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti