Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vím o louce

Vím o louce

C.I.F Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Nad četbou J.V.S

Vím o louce krásou tepanou,
kde vprostřed stojí les,
v úbočí zvěří hledanou,
kde říčka razí mez.

Tam květy, křídla motýlů,
pod řekou mechů krás,
životu skýtá azylů,
co z kmenů razí tras.

V těch krajích svému osudu,
kde zvěřstva čirý ráj,
si hrají svoji etudu,
a kol vše jímá máj.

Tu mezi stromy jejich hlasu,
bych řkal té luně svit,
i zběhne-li se podél času,
životu touha polapit.

Vždyť hleď co v dáli,
kde louky, kde sláma,
i ta pole, nejsou - zdali?
srdci tvému zcela známá.

I hleď co v kráse život rodí,
tu zem co očím našim hodná,
skrz jara pluje věčnou lodí,
to naše vlast - to země rodná!
Publikoval(a): C.I.F, 26.6.2018
Přečteno (179x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, michaela07, Remy M. Manniac, děda včela, Mirastus, Lipová, gogol, Makaveli, Marcone, Klarineb

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 13:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti