Po slunovratu
Po slunovratu
Bílá oblaka znenadání ztěžkla
ptáci zběsile napříč poletují
horko k zalknutí, bouřka mešká
stříbrní hádci blesků nebe roztrhají
když věže Petrova políbí první kapky
ztrácíš mě aniž se vracím zpátky
polibky pošlu po větru někam daleko
v hudbě už dávno necítím znít baroko
výlev citů prší v dešti do vyprahlých ulic
dotýkáš se hrubě mých křehkých hranic
když nad městem vyloupne se krásná duha
trápíš mě v bolestech - znova a znova...
Kdo mrakům češe husté vlasy?
Okvětní lístky na zem opadaly
suchá růže rozpadá se na kusy
foukám je po větru tam kamsi do dáli...
Publikoval(a):
Klarineb, 22.6.2018