Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Na kytaru

**Na kytaru

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ***(*o*)***

~~~~~~~~~~
Večer brnká na kytaru
trochu falešně to zní
tu písničku co jsi složil
prý z lásky jen pro ni.
Smutná sama pak usíná
tu kytaru má v náruči
že ty na ni vzpomeneš si
kdo ji to dnes zaručí?

Den se s ránem probudil
i ji teď slunce hřeje tvář
tak sbalí kytaru a ranec
něco ji šeptá,tu cestu znáš.
Z děravé kapsy drobné mizí
na jízdenku nemá ani flok
jít po svých to ji není cizí
cestou si dá do klopy hloh.

A podél trati sama půjde
cestou si písničku notuje
na rameno ji vrabec sedne
že sama není,se raduje.
Po dlouhé cestě nohy bolí
tak chvíli sedne do trávy
a kouká po tom širém poli
co ji to pole asi vypráví?

Vypráví že vítr žito češe
že slunečnice slunci děkují
že mrak vláhu půdě nese
a že houbaři se v lese radují.
Opravdu prší,no,spíš lije
kde schová se před deštěm
suché místo si chvíli hledá
vím,s tím vrabcem v hrsti
nezmoknem...

V lese se schová do krmelce
vrabec ten zrovna uletěl
kytaru schová pod kabátem
a les se rozvoněl...

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 18.6.2018
Přečteno (53x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Gaia., Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 09:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti