Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Infarkt

Infarkt

C.I.F Básně » o Životě

Anotace: Dnes ve dvě hodiny ráno dostal přítel od mé matky infarkt. Musel jsem ty minuty někam ukrýt... někam se s nimi schovat... alespoň na chvilku... na chvilku. Máte ji?

Máte čas? Či alespoň chvilku?
Cosi trápí strejdu Jirku,
leží nehnut, ztěžka dýše,
chci zas zmizet do své skrýše,
leží tiše, oči v střepu
marně budeš hledat tepu,
stále mluvit s kůží bledou,
ze sluchátka šeptá hlásek,
nebojte se, už tam jedou,
nevnímám ho - v hlavě zásek.
Prý snad půjde zase vrátit,
a já chuť se někam ztratit.
A pořád ten hlas na sluchátku,
že vyčkat musím na posádku.

Co to slyším nocí temnou?
A proč tu nikdo není se mnou?
Proč tu není někdo jiný?
A proč se cítím tak moc vinný?
Proč jsi tu - k útěku touho?
A kde jsou sakra tak moc dlouho?

Tu v dálce svit - své zuby cení
vysvobození?

Záblesk světel, modrá záře,
- ten tupý pocit bezmoci -
již přicházejí cizí tváře,
- siréna hraje do noci -
rychlé kroky, barva žlutá,
v očích jiskry sečtělé
proč chci pryč, já hlava dutá?
a kam jej vezou, andělé?
Publikoval(a): C.I.F, 16.6.2018
Přečteno (91x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Michelle.Morrigan, Lipová, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 11:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti