Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Múza

Múza

Jera_lu Básně » o Životě

Anotace: Kdo to je a kde se skrývá? Jakou podobu asi tak mívá?

"Pohleď! Tam za rohem!
Jak prapor cti vlaje
tisícery barvy
na sobě maje."

Po špičkách v tichosti
blíž a blíž se plížíš
dotknout se té tajnosti,
k níž tolik vzhlížíš.

Dlaň rozechvělá se zvedá
prsty se napínají jak struny violoncella
jen lapnout a...
Je pryč, uletěla.

Toužíš po ní
po jediném doteku
je jako dáma, co tóny kvintetů
a pár rýmy o splínech
z chlapců stvoři dekadentů
z žen románů hrdinek.

Nikdy nechytíš ji do náručí
nedotkneš se těla
však sestru svou ti doporučí
tou bude tvá žena.

Pohledem svlékneš jí
slovem sundáš blůzu
a hle... Co nevidíš?
Múzu!
Publikoval(a): Jera_lu, 10.6.2018
Přečteno (110x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, děda včela, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 06:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti