Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lístek do nebe...

Lístek do nebe...

Klarineb Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Jedna archivní (2003) se vzpomínkou a úctou na atentatníky na Heydricha... Lístek do nebe se mezi vojáky říkalo identifikační známce, kovové placce, co nosí vojáci na krku...

Lístek do nebe...

V pochmurné kryptě
šero s tmou se líbají
úzkost se vpila
do rozstřílených zdí potají
do stěn krví zkropených...

Jako v hrobce v Egyptě
chodí zde jen mrtvých stíny
i když naděje tu kdysi žila
šance přežít a možná také smích

zmlkly v tísni a chladu zimy
zradou jednoho z posledních
jako krysy v temné dítě
žili tu a zemřeli

nic je nezlomilo v jejich víře
Jsme Češi, nikdy se nevzdáme!
Když člověk horší než zvíře
procitl v osudnou neděli....

Sedm kulek do tmy zvoní
ozvěna už utichá
ran, co život ukončily
tam dole v podzemí
v chrámu dusivého ticha
jen prostřílené sny zbyly...
Publikoval(a): Klarineb, 30.5.2018
Přečteno (188x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Lindos, Martin Havlíček, Makaveli, Gaia., děda včela, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti