Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Překročit svůj stín..

Překročit svůj stín..

Velký vůz se mi drze směje do tváře
když bez spánku tisknu se do polštáře
zbylo mi po tobě jen několik básní
ta snůška neukotvených pocitů v bouři...

Prosím, raději ve mě navždy zhasni
než bych se topila v slzavých loužích...

Tuším, že nikdy nepřekročíš svůj stín
tvé oči planou tmou jako zelený vltavín
pel se rozprostřel v bíle svítících akátech
proniká skrze vzduch až rovnou do srdce

kdyby mohl člověk smazat své chyby
z čeho bychom se v bolestech poučili?
Bloudím v neznámu, tonu v řeči rybí
křídla supů mě zraňují, dochází mi síly...

Musím vypít pohár hořkosti až do dna
ta chuť mi navždy uvízne v hrdle i v mysli
vždyť strom po ovoci nejlépe se pozná
když smutek prostoupí všemi smysly...
Publikoval(a): Klarineb, 16.5.2018
Přečteno (143x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: LarryJ, C.I.F, RózaPek, Lindos, Marcone, Martin Havlíček, Gaia., Pavíočko, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 07:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti