Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Švadlenka

**Švadlenka

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: a trochu z rozkvetlé louky...

~~~~~~~~
Ušije si z letní louky
svoje šaty taneční
ještě jeden,dva tři stehy
než se rozední
aby ráno,brzy ráno
nové šaty oblékla
jinak by prý z parketu
tanečníkům utekla...

Chtěla šaty jako den
sluneční a jasné
nebo jako hvězdná noc
i to může být krásné
měsíc by se na ni smál
a hvězdy svítily
při hudbě co hrála řeka
všichni by se vlnili...

Při mazurce,valčíku
on se na ni smál
jí ze sukně slunečnice
však lístek upadal
za taneček poděkuje
od muziky odchází
na sukni pak spočítá si
kolik lístků ji schází...

Zastavila u slunečnic
ty k ní květy sklání
ona je teď pohladila
něžně svojí dlaní
ta největší se usměje
ten tanečník tě hledá
a potom ji zlaté lístky
na tu sukni přidá...

~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 14.5.2018
Přečteno (61x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lindos, děda včela, Remy M. Manniac, Mirastus, slunečnice69, Pavíočko, gogol

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 07:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti