Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chrámy

Chrámy

Lidé jsou poutníky v otázkách světa
Zvědaví a malí ve spletité síti
Jen co je ticho, hned je tu další věta
A tak to je a to je to žití

Dokud světlo svítí
dokud voda teče
kvete naše kvítí
ráno, teď i večer

A člověk je člověkem jako Ty jsi Ty
Stavíme chrámy, svatyně, mešity
Náš bůh prý na nebi tiše vzhlíží
a asi nevidí jací hadi se tu plíží

Kolik je radosti na úkor bolesti
kolik pravdy za záclonou lsti
na světě je krásně říkává se
Máme se velmi velmi velmi skvěle

Už prosím jděte s těmi lichotkami do pr....
Nebuďte slepí k tomu co se tady děje
Vylezte z ulitky svýho šnečího domečku
nebo jak chcete a dál stavte základy hrobečku
...

Byl čuník Pepa, narodil se v ocelové cele
moc tady nepobyl... Jirákovi měli grilovačku
a tak skončil pepa ne moc směle
za pultíkem... a hrdě nese českou značku

Delfín Fí popleten proudy
na sítích si zlámal oudy
kam ho proud nese, na barevné ostrovy
už mu staví sloup plastový morový

A žena v rouchu pláče
a slzy mizí v husté tmě
a tak se bude po světě vláčet
a snít, že být svobodná jednou bude smět

Stavíme chrámy, kouzelné chrámy
krvavé chrámy co vypíchly oči boží
bůh není a bůh nás nezachrání
je to v člověku, zda pokoru složí

Je to v nás, zda chceme chránit planetu
naše duše, naši úctu, náš smysl žití
zda dokážem zpřetrhat lži, to klubko nití
zda jsme hodni být dál lidmi tomuhle světu.
Publikoval(a): Cygnus, 13.5.2018
Přečteno (63x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, gogol

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 06:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti