Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jaro co umí divy!

Jaro co umí divy!

Brazzillka Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: O jaře a jeho kráse a síle a co ve mne vzbuzuje!

Svět opravdu uhrančivý někdy dokáže být,
vyprahlá nalezám pramen, ze kterého mohu pít,

voda ledová, průzračná s vůní svobody,
někdy mi příroda připadá plná dobroty,

a ten vzduch nutí mě vnímat tu krásu jeho silou,
i za jarního deště stávám se pohádkovou vílou,

a ta barvitost všude okolo mne, co vyzařuje z ní ladnost,
uchvacuje mě té matky přírody ta její plodnost,

ty vůně, tvary a barvy,
nebe bez mraků a sluneční svit,
já cítím jak svět je plný hřejivé pravdy,
a připomíná mi jak hluboký má v sobě cit,

a že láska je všude okolo mě,
ve mě, při mě, kam se podívám všude je,

jaro to je období tak spanilé,
všechno okolo kvete a žije v plné své síle,
nic se už nezdá tak ztracené ani černobílé,
nejšťastnejší zažívám právě teď z celého roku chvíle,

a já se tím vším nechávám unášet,
až do nebeských výšin když zavřu oči se nechám vynášet,

tam sluneční paprsky mě obíjmají,
cítím se svobodná stejně jako ptáci co nademnou létají,

jaro, ta překrásná doba co přichází během každého roku,
si zaslouží více než jen jednu sloku,

kolik životů v těchto měsících se rodí,
krásy, barev, tvarů a vůní co mne každým ránem budí,

pokaždé v tuto dobu navrátím se k přírodě,
ve které dochází k tak hojné úrodě,

a proto za šťastné období ho považuji,
já Ti z celého srdce JARO děkuji,

ze všech čtyř jsi mi nejbližším obdobím,
pokaždé se květnu znovu jako poprvé narodím,

"Jaro, zůstaneš pro mne navždy obdobím zrození",
dokud nedojde mého života zkončení!

Děkuji Ti jaro!!
Publikoval(a): Brazzillka, 12.5.2018
Přečteno (285x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Junitaa10, děda včela, gogol, Lindos, Mirastus, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 23:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti