**Rusalky...
**Rusalky...
Anotace: a jejich zahrádka..
~~~~~~~
Slunce a mraky
bez barev malíři
dřív než nám únava
víčka zatíží
jasnými červánky
ozdobí nebesa
nad krajem zazáří
červená krása.
A taky posvítí
na vodní zahrádky
kde rostou lekníny
tak jako z pohádky
ty květy ozdobí
vodní hladiny
jsou jako krásky
ty barevné lekníny.
A rostou dál.
K večeru Rusalky
ve vánku tancují
lekníny na vodě
lehce se houpají
jindy zas s vodníkem
divoce křepčí
leknín se utrhne
a Rusalky ?
Ty Rusalky brečí.
Pak zajdou honem
do svoji zahrádky
pro nové lekníny
pro růže z pohádky
a zase tančí dál.
To dobře ví každý
kdo ty krásné Rusalky
aspoň z pohádky znal.
Někdy by si i zatancoval...
~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 11.5.2018