zdánlivě velká ryba v malým moři
zdánlivě velká ryba v malým moři
slunce mi zapadá
když v 5:15 ráno
ulehám
a zavírám unavený oči
ve dni plným shonu
mám hořící půlnoc
je vedro, vedro, vedro
velká ryba
sedí na kameni
a malý rybky
se plácají
jak ona píská
za pár směšných benefitů
a mzdu z níž se nestřílí
jen aby malý rybky
zbavený iluzí a duší
držely huby
vstávám v půl čtvrtý odpoledne
dopíjím sen
ve vší kocovinovosti
a pak beru
do ruky knížku
nic mi nechybí
jsem malá rybka
ve svým skromným rybníčku
beze vší pochybnosti
Publikoval(a):
Michelle.Morrigan, 8.5.2018