I když tu nejsi
I když tu nejsi
Drahá sestro, kam jsi
to zmizela, poté
co řeka Styx
někam tě unesla
já stál opodál
s rukama dokořán…
přesto jsi nepřišla
sestro má jediná,
navždy snad ztracená
v koridorech stínů lidí,
jenž odsoudili
čerň tvých očí
byť plamen tvého srdce
stále prudce hoří
v paprscích slunce...
prosím, vyryj mé jméno
na zeď nářků, předtím než
budeš prožívat svůj život
znovu a znovu na přeskáčku
a já v jednom z
tvých flashbacků
ti budu dělat průvodce
stanu se tvou lodí
na cestě dlážděné osudem
jen pověz, kdo ví
kde tak společně doplujem
skrz neutuchající hvězdnou noc
možná přesně takovou,
kterou na plátno zvěčnil
pro mnohé šílený Vincent Van Gogh
drahá sestro,
je to velký skok
od doby, co už
nejsme děti
prožíváme chvíle
kdy je jasno a
pak znenadání
prudce prší
...nám v duši?
Drahá sestro, ty
jediná mi nasloucháš,
když ostatní jsou hluší
...i když tu nejsi
Publikoval(a):
Makaveli, 4.5.2018