Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mrtvá prérie

Mrtvá prérie

Makaveli Básně » ?nezařazené?

Anotace: http://www.totalmag.cz/spolecnost/67-zajimavosti-kolem/3595-indianska-genocida-o-ktere-se-nemluvi.html

Ani po létech nezaschla krev
usazená v hlíně, prachu
kde snad i zrnko hrachu
by nezapustilo kořeny…
do země, kde umírali nevinní

jen spalující bolest,
tisíce kostí a žalu
to jsou poslední psanci
bloudící věčně suchou prérií

a přesto nikdo nepláče
slzu neuroní
za děti znásilněné
ve válce, nesmyslném boji

...kde lidskost
ztrácí význam

již není,
není cesty zpět
pro mrtvé duše ani
zvadlý květ

vyhaslá ohniště,
kouř, pár nevýznamných vět
zesnulé nikdy víc nevrátí

proto až do konce všech dní
budou supi ohlodávat
chladná srdce všem,
každému z nás

neboť nelze již
více vrátit čas
strávený zabíjením...

zbyla jen opuštěná
stará týpí, čekajíc
na příchod mrtvých
žen a dětí

...kterých se nedočkají
Publikoval(a): Makaveli, 22.4.2018
Přečteno (152x)
Tipy (23) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Martin Havlíček, Remy M. Manniac, Gaia., Lipová, děda včela, Marcone, Mirastus, gogol, Pavíočko
ikonkaKomentáře (13)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti