Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Aprílová noc

Aprílová noc

Apríla noc biela
mesiac nad strechou
zlato, striebro zlieva
v kýpťoch orechov.

Zem sa budí zo sna
vo dne, v noci bdie.
V miazge pučí sosna
jarný chlad ňou chvie.

Všade samý šuchot
život storaký.
Jar si do rúk vzala
kvetné opraty.

Len vo mne akosi
sa nepúšťa ľad.
Hmla mrholí, rosí
a mrzne na inovať.

Vidím v kýpťoch orechov
nový zrod duší.
Prosím ťa, mladá jar
stvor vo mne kvetný raj
a srdce nech mi túži.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 21.4.2018
Přečteno (151x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, gogol, děda včela, Těkavý Vasil, Lindos, Mirastus

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 22:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti